Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Lexus C430 képes leírás - Lexus.tlap.hu
részletek »

Lexus C430 - Lexus.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: lexus.tlap.hu » Lexus C430
Keresés
Találatok száma - 4 db
Lexus C430 Pace Car

Lexus C430 Pace Car

Lexus SC430 Pace Car Negyedik alkalommal készül felvezető autó a Lexus modellpalettájából a CART futamokra. Az SC400 kupé és GS400, valamint IS300 limuzinok után a nyitott tetős SC430 is átalakult. Ennek érdekében 312 lóerősre izmosították a 4,3 literes V8-ast, és egy teljes értékű bukókeret került beépítésre. Az Eibach rugók mellé Bilstein gátlókat szereltek, az elöl 18, hátul 19 colos kerekek pedig Bridgestone Potenza abroncsokat kaptak. A felvezető autó mindössze egy példányban készült, a kupé-kabrió viszont már 2001 nyarától elérhető.

Lexus C430 Teszt Totalcar

Lexus C430 Teszt Totalcar

Nem négyüléses, hanem biztosítási csaló A Lexus SC430 nem a mi autónk, Miamit kell köré képzelni, ahol télen nem sózzák az utakat. A váltó D-ben, tető lenyitva, a protkóm villog, s azon töröm a fejem: átutalták már a nyugdíjamat? Majd nyomok egy kövéret, és hat-hét másodperc múlva már hatvannal megyek. Mérföldben. Mintha harminc éve ezt az autót vezetném. Pedig csak most ültem bele, hogy végre kisütött a nap. Gergővel már november óta emaileztünk, hogy mikor tudnánk letesztelni, de jött a tél, szóval annyiban maradtunk, hogy ha majd kisüt a nap. Mert amikor havazik és fagy, nyikorog a tetőmechanizmus. Nem bírja az útszóró sót, mivel elsődleges élőhelyén ritka ellenség a nátrium-klorid. Most viszont a téli napsugarak tiszteletére Gergő kipucolta a sót a tető réseiből. A kocsi 2004-es, és Amerikából hozta be. Azonban amikor szóba kerül, hogy milyen autói voltak, kiderül: egy olaszautó-rajongóval akadtam össze: Barchetták, Alfa Spiderek és Multiplák után próbálta ki a Lexust, és megszerette, nagyon.

Lexus SC 430 Pace Car

Lexus SC 430 Pace Car

Lexus SC 430 Pace Car Különleges autóval lepte meg az amerikai közönséget a Toyota ezen a nyáron. A Cart sorozat egyik futamának felvezető autója egy egyedileg átalakított Lexus SC 430-as volt. Az autó nem csak megjelenésében, de műszakilag is eltér szériatársaitól. Az autógyárak marketingesei mindent megtesznek azért, hogy autójukat minél jobban népszerűsítsék. Egyre jobban felhasználják a törésteszteken elért remek eredményeket reklámcélokra, de továbbra is rendkívül fontosnak minősül, hogy az autósportokon keresztül üzenjenek a vásárlóknak. Ez nem csak azt jeleni, hogy versenyautóval kell bizonyítania, hanem az előfutó (raliban) vagy a felvezető illetve biztonsági autók (Safety Car) rendelkezésre bocsátása is nagy reklámértéket jelent. A Forma-1-ben jelenleg egyeduralkodó a Mercedes illetve az AMG, ám a tengerentúlon több márka is verseng a jogokért. Az Egyesült Államokban hol Chevrolet Corvette, hol Dodge Viper halad a versenyautók előtt, de láthatunk más típusokat is, akár Honda NSX-t is.

Lexus SC430

Lexus SC430

Lexus SC430 - a Lexus első kabriója A Mercedes és a Peugeot után a Lexus is elkészítette kupé-kabrióját. Európában 2001 márciusában a genfi autószalonon mutatták be a kis Lexust. A kocsi neve SC 430 Coupe, ami jelzi, hogy a gyártó inkább nyitható tetejű kupénak mint kemény tetős kabriónak tartja az autót. A fémtetőnek köszönhetően az autó zárt tetővel teljes értékű jármű, amely rosszabb időjárási körülmények között vagy nagy tempónál is remekül használható. A GS 430 és LS 430-as típusokból már ismert 4.3 literes V8-as motor került az autóba. A Toyota VVT-i (Variable Valve Timing-intelligent) technológiájával felvértezett 32 szelepes motor teljesítménye 282 lóerő, amit 5600-as percenkénti fordulatnál bocsát a vezető rendelkezésére. A teljes egészében alumínium ötvözetből készült motor 419 newtonméteres maximális forgatónyomatékát már 3500-as főtengelyfordulatnál leadja. A megfelelő tapadásról a 18 colos könnyűfém felniken feszülő 245/40 ZR 18-as gumik gondoskodnak. Nem lehet panasz az autó alapfelszereltségére sem, ebben benne van a navigációs rendszer és egy kiváló hangzásvilágú Mark Levinson nevével fémjelzett high-end hifi is.

Tuti menü