Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Lexus LF-A képes leírás - Lexus.tlap.hu
részletek »

Lexus LF-A - Lexus.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: lexus.tlap.hu » Lexus LF-A
Keresés
Találatok száma - 5 db
4x4 online

4x4 online

Az 552 lóerős Lexus LF-A a Ring új királya! The king is dead, long live the king! A Lexus LF-A az új King of the 'Ring, a 'Ring királya! 7 perc 24 másodperces idővel új, nem hivatalos körrekordot állított fel a Nürburgringen és ezzel az eredménnyel olyan korábbi királyokat taszított le a trónról, mint a Porsche 911 GT2 és a Pagani Zonda F Clubsport. A hivatalos rekordot 7 perc 32 másodperccel eddig a 2008-as Porsche 911 GT2 tartotta, de ennél már a Pagani Zonda is ment jobb időt, 7:27:82-et, azonban ez sem hivatalos rekord. Egy másik adat szerint ugyanis a Porsche GT2-nek 7:25-ös eredménye is volt már a Nordschleife-n. A Toyota a Yamaha-val közösen fejlesztette ki az 552 lóerős, 4.8 literes V10-es motorral akár 336 km/óra végsebességre is képes, agyonáramvonalazott tanulmánymodellt. A rekord az rekord, ha nem is hivatalos, de egy okkal több arra, hogy 2009-ben az LF-A megjelenjen a gyártósoron.

A gazdasági válság ellenére időben elkészül a Lexus LF-A

A gazdasági válság ellenére időben elkészül a Lexus LF-A

A korábbi hírek szerint egy évet csúszott a leggyorsabb Lexus tervezése, de a Toyota immár eltökélt az autó mellett, ráadásul a mérnökök áttörést értek el az autó gyorsaságát illetően, így már biztosra vehető az utcai változat 2010-es megjelenése. Mint az az utóbbi hónapokban nyilvánvalóvá vált, a gazdasági válság egyik legnagyobb vesztese az autóipar. Egyre többet hallani nagy teljesítményű autók fejlesztésének befagyasztásáról vagy leállításáról, és egyes drága nemzetközi versenysorozatokból is egymás után szállnak ki a márkák. Ez utóbbiban eddig a japánok jártak az élen, hiszen a Forma-1-et a Honda, a WRC-t pedig a Subaru hagyta el záros határidőn belül, előbbi ráadásul törölte a várva várt NSX-et, utóbbinak pedig csúszik a Toyotával közösen fejlesztendő hátsókerék-hajtású autója is. A távol-keleti márkák közül egyedül a Nissan az, amelyik nem csökkenti, hanem növeli sport divíziójának költségvetését, most éppen a GT-R-nek az FIA GT-1-be való nevezését mérlegelik.

High-tech-Lexus LF-A

High-tech-Lexus LF-A

AutósVilág - online autós magazin, High-tech - Lexus LF-A Roadster A Lexus mérnökei gőzerővel folytatják a prémium-szupersportkocsijuk, az LF-A projektjét, melynek legékesebb bizonyítéka a Detroitban leleplezett roadster változat. A nyitott sportkocsi a pehelysúlyú kupé műszaki bázisán alapul, a könnyű, ugyanakkor rendkívül szilárd anyagok jó alapot nyújtottak egy roadster számára is. A tető nélküli modell motorja is megegyezik az eredeti koncepcióéval, a V10-es erőforrás 500 lóerőt tud, s 200 mérföldnél is nagyobb végsebességre teszi képessé az LF-A-t. A megváltozott aerodinamika viszont egy teljesen új, kiemelkedő hátsó szárny használatát tette kötelezővé, amely nagy sebességénél is megfelelő mennyiségű leszorító erőt termel a Lexus számára.

Készül a Lexus hibrid

Készül a Lexus hibrid

Várhatóan az októberi Tokiói Autószalonon mutatja be a Lexus a világ első hibrid változatban is megvásárolható szupersportkocsiját, az LF-A-t. A japánok azt tervezik, hogy hamarosan az IS-nek is elkészítik a benzines-elektromos változatát. Korábban LF-A név alatt két tanulmány változatot is bemutatott a Lexus a közelgő szupersportkocsiról, de most úgy tűnik, célegyenesbe érkeztek a fejlesztők. Bár a Lexusnál megpróbálnak minél kevesebbet elárulni a modellről, azért egy-két információmorzsa mégis eljutott a várakozó tömegeknek. E szerint kétféle változatban, egy ötliteres, V10-es benzinmotorral és egy hasonlóan erős hibrid hajtáslánccal lesz kapható az autó, az utóbbi technikája közeli rokonságban lesz az LS600h-ban alkalmazott szerkezetekkel. Abban a modellben a teljesítményért egy 388 lovas V8-as és egy 221 lóerős elektromotor felelős, összteljesítményük 439 lóerő. Az LF-A-ban az összteljesítményt megpróbálják nagyjából 500 lóerőig feltornázni, hogy a hibrid méltó vetélytársa lehessen a szintén 500 lóerős benzinesnek.

Lexus Buda

Lexus Buda

A lexus szellemisége A Lexus lényege a tökéletesség keresése. Minden tevékenységünkben arra törekszünk, hogy vevőink számára a legjobb termékeket és a legjobb élményt biztosítsuk. Az autóipar legnagyobb tiszteletnek örvendő márkakereskedői hálozatát építjük ki. Célunk mindig az, hogy vevőink igényeit előre kitaláljuk. Minden ügyfelet úgy kezelünk, mintha a saját otthonunkban látnánk vendégül. Amikor lehetőséget látunk a további fejlődésre, minden erőnket ennek szenteljük. Vevőink biztonsága és elégedettsége a legfontosabb a Lexus számára. A Reálszisztéma 1989-ben indult útjára, a következő szlogennel: Biztos pont a nyugtalan világban. Mára meghatározó cégcsoporttá nőtte ki magát, szolgáltatások sokféleségét kínálva, több mint 500 embernek kínálva biztos megélhetést, hátteret. A Lexus Buda márkakereskedést 2002-ben hozta létre a cégcsoport, amely azóta évről évre növekvő eladási darabszámokat produkál, igazolva ezzel a Lexus márka minőségét, megbízhatóságát. A cégcsoport tagjai: Reálszisztéma Értékpapír-forgalmazó és Befektető Zrt. Reálszisztéma Befektetési Alapkezelő Zrt. Reálszisztéma Dabasi Nyomda Zrt.

Tuti menü