Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Lexus RX 450 képes leírás - Lexus.tlap.hu
részletek »

Lexus RX 450 - Lexus.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: lexus.tlap.hu » Lexus RX 450
Keresés
Találatok száma - 4 db
Ingyen van a dugó

Ingyen van a dugó

Végre egy autó, amellyel új értelmet nyernek a városi dugók. A Lexus RX 450h pihe-puha foteljeiben feszítve nem zavar, ha kígyózik előttünk a tehetetlen sor. A mi autónk dugóban alig fogyaszt: hibrid és képes ingyen araszolni. A 16,6 milliós alapár azonban nem teszi népautóvá.

Lexus RX 450 H (Autoblog)

Lexus RX 450 H (Autoblog)

A 2009 nyarától kapható, és az Európában a Genfi Autószalonon bemutatkozó új hibrid Lexus RX 450h lesz az RX-család zászlóshajója. A kocsi 299 lóerős lett, kevesebbet fogyaszt (hideg időben mintegy 23 százalékkal) és még kevesebb széndioxidot ereget a légkörbe. Három új üzemmódot kínál (Eco, EV és Hó), továbbá tisztán benzines és tisztán villanymotoros üzemmódban, illetve a két erőforrás kombinációjával is képes működni. A Lexus RX 450h hajtásláncában egy 3,5 literes Atkinson ciklusú V6-os benzinmotor és két erős villanymotor található, amelyek együttműködve valósítják meg az 'intelligens', elektromos négykerékhajtást. A nagyobb teljesítmény és kisebb környezetterhelés érdekében első ízben a mérnökök hűtött kipufogógáz visszavezetést (EGR) és kipufogógáz hővisszanyerést (EHR) is beépítettek a motorba, továbbá új, intelligens váltóvezérléssel helyettesítették a korábbit. A teljesítményszabályozó egység is új, ezen kívül nyomatékosabbak a villanymotorok és a sofőr három új üzemmód közül választhat.

RX 450

RX 450

2005-ben nagyot szólt a Lexus RX 400h, a világ első hibrid szabadidő-autója, amely nemcsak erősebb és takarékosabb volt a normál benzinesnél, de itthon a hibrideknek kedvező regisztrációsadó-törvény miatt nem is került többe. Ezek után nem csoda, hogy nem is keresték a torkosabb benzinest, itthon gyakorlatilag nem adtak el belőle. Az új nemzedék nemzetközi menetpróbáját Magyarországra hozta a Lexus, a magyaroknak egy, a külföldieknek két nap jutott az autóval való megismerkedésre. Utunk Budapestről a festői Hollókőre vezetett. Formáját tekintve nem egy nagy előrelépés a 450h, a Lexus L-finesse formanyelve közel sem olyan fineszes, mint a konkurenseké, gondoljunk csak az Infiniti FX, az Audi Q7 vagy a BMW X5-ös izgalmasabb vonalaira. Leginkább az új Kia Sorentóra hasonlít szemből, ami csak a koreaiaknak jelent dicséretet. Persze kicsit megnövelték a karosszériát, a hossz 10, a szélesség 40, a magasság 15 mm-rel nőtt. Ez azonban nem volt elég ahhoz, hogy egy harmadik üléssort is kapjon az RX, a gyáriak szerint arra ott van a Toyota Land Cruiser, a Lexus kupésan lejtő tetővonala alá amúgy is lehetetlen lenne felnőtteket elszállásolni a csomagtartóba.

Teszt RX 450h

Teszt RX 450h

Bemutató: Lexus RX 450h - 2009 Az autódizájnerek vélhetően nem ennek a szegmensnek a modelljeire gondolnak esténként szex közben. Egyrészt egyik SUV sem tud elkápráztatni vagy megríkatni, de még megbizsergetni sem nagyon, másrészt mind hasonlítanak egymásra. Az RX veszített ugyan bumfordiságából és robusztussága megőrzése mellett is sokkal sportosabb, dinamikusabb és elegánsabb lett, mégsem különleges. Egy kis Volvo XC60-beütés itt, amott meg mintha a Honda CR-V-re hasonlítana. Van személyisége, elegáns és felsőbbrendű, az orra hamisítatlan Lexus-orr, de izgalmasnak semmiképpen nem nevezném. Miután beszállunk, sokkal több inger ér, mint amikor nézegettük, ami egy Lexus esetében azért mégiscsak különös. Nem, a tervezők nem tértek el a jól bevált recepttől, az RX utastere továbbra sem rokokó stílusban készül, az anyagok különlegesen jó minősége bolygatja fel érzékeinket. Nem a látványuk, hanem a tapintásuk miatt ugrik hátraszaltókat az agyunk, mikor a bal kéz a bőrülés és majdnem ugyanebben a pillanatban a jobb a szintén puha bőrrel bevont kilincs kellemes, lágy érzetét továbbítja felé. Állatbarátok boldog, önfeledt perceket töltenek majd a tetőkárpit simogatásával.

Tuti menü