Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Lexus RX400h képes leírás - Lexus.tlap.hu
részletek »

Lexus RX400h - Lexus.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: lexus.tlap.hu » Lexus RX400h
Keresés
Találatok száma - 5 db
Lexus RX400h menetpróba

Lexus RX400h menetpróba

Hazánkban is bemutatkozott a Lexus hibrid szabadidőautója, az RX400h. A kinézetre sem egyszerű luxus SUV-ban a Toyota Prius-féle díjnyertes technikához hasonló csúcshajtást élvezhetünk környezetünket kímélve, kényelmesen, villámgyorsan akár. Dupla, sőt tripla menetpróba itthonról tulajostul, videóstul, illetve külföldről, az Autó-Motortól. Nemzetközileg már bemutatták, a minap aztán idehaza is. Olvassák hát el a következő oldalon Autó-Motoros kollégánk cikkét, de ha mindenevők, a technika szerelmesei, és tisztában, képben akarnak lenni hibridileg, 'lapozzanak', és ássanak jó mélyre a sajtóanyagban. Gigaösszeállításunk legvégén pedig temérdek érdekes adatra is jól rácsodálkozhatnak. Ami engem illet, nemrég már volt szerencsém az RX400h-hoz, amikor is egy barát barátja hamar megvette, és rendelkezésünkre is bocsátotta - köszönjük. Nézzék meg videónkat, ahol a Lexus hipermodern gépét egy klasszikus monstrummal, a szintén új Jeep Grand Cherokee-val 'hasonlítottuk össze'.

Lexus RX400h teszt

Lexus RX400h teszt

Nemrég kipróbáltam a Lexus négykerék meghajtású hibrid SUV (Sports Utility Vehicle)-jét. Röviden összefoglalom mit gondolok erről az autóról. Induljunk kívülről. Szerintem a kocsi külseje ebben a gyöngyház fehérben nagyon mutatós, kimondottan jó ránézni, jól passzol a vonalaihoz. Az utakon általában ezüst és feketében látni ilyet, szerintem a fehér sokkal szebb, amint a mondás is mondja: White is the new black. Belül kimondottan kényelmes bézs bőr fotelek fogadnak, magasan ülünk, ami kimondottan jó érzés. A kocsi belülről hatalmasnak érződik, elsőre én tuti nehezen manővereznék vele nagyon szűk parkolóházban, de idővel ez biztos megszokható. A felhasznált anyagok remekbe szabottak, a műanyagok kiváló minőségűek, az ajtók kellemes puffanással csukódnak. A csomagtér ajtó motorosan nyílik-csukódik. A tesztelt modellben a hátsó ülések előtt lenyíló dvd képernyő volt, vezeték nélküli fülhallgatókkal, hogy a gyerekek nézhessék kedvenc rajzfilmjeiket a hosszú úton.

Manager magazin

Manager magazin

Lexus RX 300: Annak ellenére, hogy Erdei Tamás, az MKB vezérigazgatója 12 éve az Audi márkáit részesíti előnyben, a négykerék-meghajtású, jól gyorsuló tesztautóval is maximálisan elégedett volt. Egyedül a figyelmeztető sípoló jelzés idegesítette, így viszont bekapcsolta a biztonsági övet. Megmondom őszintén, kissé elfogult vagyok a Toyotákkal és így a Lexusokkal szemben is. Szeretem ezt a márkát, és biztos vagyok benne, hogy gyártójuk tud mindent, amit csak lehetséges tudni az autófejlesztésről - fogalmazott Erdei Tamás, aki a következőképp összegezte véleményét az autóról: Mi tagadás, nagyon tetszett ez a kocsi. Megvan benne mindaz, amit egy autóban szeretek: a dinamikus menetteljesítmény, a kiváló kormányozhatóság, a magas szintű utazási komfort. Erdei Tamás véleménye meglehetősen megalapozottnak tűnik, hiszen igazi szakértő módjára elemezte az autót. Az az igazság, hogy imádom a kocsikat. Azt nem állítanám, hogy értek is hozzájuk, az autózás technikai oldala kevésbé vonz, mint maga a vezetés.

Teszt: Lexus RX 400h

Teszt: Lexus RX 400h

Fogy és drágul a kőolaj, szigorodnak az emissziós normák, ezért mind inkább előtérbe kerülnek a forradalmi technológiák, illetve avulnak el a maiak. Ennek fényében a Lexus RX 400h nem egyszerűen egy újabb luxusterepjáró a sok közül, hanem mérföldkő az autóipar modernkori történelmében. Utat mutat, bepillantást enged a jövőbe...

Totalcar - Tesztek

Totalcar - Tesztek

A prezentáció felénél elveszítettem a fonalat. A hibrid hajtás elvét még csak-csak megértettem, de amikor a meghajtás pontos működéséről elkezdődött a harmadik animáció is, éreztem, itt a vég. Biztos vagyok benne, hogy a Lexus új hibrid hajtású járművénél nincs összetettebb autó.Ráadom a gyújtást, majd ahogy szoktam, elfordítom a kulcsot, de nem történik semmi. Felgyúlnak a műszerfal fényei, és síri csönd. Őrület. A hagyományosnak tetsző váltókart D-be tolom, és elindulok. Még mindig csönd, hallom a futóművet, de a motor felől semmi zaj. Hogy pusztuljon meg, nem mehet ez így tovább, jöjjön hát a padlógáz. Végre felbőg a motor, és a két tonna veszett vágtatásba kezd. 7,6 mp alatt van százon, a végsebesség 200 fölött. Több mint elég egy óriási négykerekesnek. Ha nagyon egyszerűen közelítünk, azt mondom, az új Lexus RX 400h nagyjából a Prius elvén működik. De ez szigorúan csak az elmélet, ezen kívül szinte semmi közük sincs egymáshoz. Az RX 400h-ban a világon elsőként alkalmaztak nagy teljesítményű hibrid rendszert négykerék-hajtással.

Tuti menü